M2-PK EDTA PLASMA TESZT Kit (ScheBo® M2-PK™ EDTA PLASMA TESZT) CSAK LABORATÓRIUMOKNAK!

252400 Ft

Készleten

ScheBo® M2-PKEDTA PLASMA TESZT  (ELISA)  LABORATÓRIUMOKNAK!

A daganatos megbetegedésekben az M2-PK nevű enzim nagy szenzitivitású és nagyon specifikus tumor marker. Az enzim kimutatásának hasznossága bebizonyosodott számos rákos megbetegedés diagnosztizálásában és monitorozásában. Ez az első megbízható tumor marker a vesesejtes carcinoma diagnosztizálásában.

Indikációk:

 • Kiegészítő vizsgálat a vesesejtes karcinóma diagnózisában
 • Az alkalmazott terápia minitorozása
 • A relapszusok vagy áttétek korai felismerése
 • A daganat agresszivitásának monitorozása

A következő tumorok detektálhatók ezzel a teszttel:

 • Vesesejtes carcinoma
 • Vastagbél és végbéldaganat (colorectalis carcinoma)
 • Gyomorrák
 • Nyelőcső tumor
 • Tüdőrák
 • Emlődaganat
 • Hasnyálmirigy daganat
 Részletesebb leírás lejjebb olvasható!

 

Gyártók: , Cikkszám: SUN133 Kategória: Címkék: , , , ,

Leírás

A humán tumorok többsége nagy mennyiségben termeli a glikolitikus enzim piruvát-kináz izoformáját, az M2 típust. Ez az izoenzim szabadul fel a tumorsejtekből és kvantitatív módon kimutatható testnedvekben. Az M2 típusú izoenzim magasabb koncentrációja nagyon korrelál a rák rosszindulatúságával (staging) és független a szövettani besorolástól.

A rosszindulatú daganatok újfajta markerét M2-PK-nek hívják és ez az egyetlen metabolikus marker eddig. Egy német biotechnológiai cég, a ScheBo® Biotech AG kifejlesztett egy rendkívül érzékeny enzimhez kötött immunoszorbens vizsgálatot (ELISA), amely lehetővé teszi az M2-PK kvantitatív mérését az EDTA plazmában. A teszt két monoklonális ellenanyagon alapul, amelyek specifikusan reagálnak az M2-PK-vel és nem lépnek keresztre a többi, a piruvát-kináz (L, R, M1 és M2) isoformjaival. Mivel az M2-PK egy nagyon daganat-specifikus fehérje és nem mutat szerves specifitást ez nagyon hasznos a marker a különböző daganatos megbetegedésekben.

Az M2-PK olyan további információkat szolgáltat, amelyeket általában nem adnak meg a tumorterhelést tükröző klasszikus tumor markerek.

A vesesejtes carcinoma első megbízható markerje:

A vesesejtes karcinóma eseteiben az urológiai központok kimutatták az M2-PK alkalmasságát, mint ennek a daganattípusnak egy igen hasznos markerét. Mivel az M2-PK egy nagyon daganat-specifikus fehérje és nem mutatott semmilyen szervspecifitást, a vizsgálata alkalmas nem-urogenitális tumorok diagnosztizálására.

Nagyon specifikus korreláció az M2-PK koncentráció és a tumor rosszindulatúsága között.

Vese-sejtes karcinóma: Specifikusság:> 90% Érzékenység: 70-100% (Robson fokozattól függ)

A mérőeszköz methodikája:

Szendvics ELISA módszer két monoklonális antitesttel, amely nagymértékben specifikus humán M2-PK-re. Az ELISA készlet egy 96 lyukú mikrotiter lemezt tartalmaz, 12 egyedi sorral, 8 lyukkal. Duplikálva mérve 42 mintára elegendő.

Az ár 1 szett tesztre vonatkozik és 5% ÁFA-t tartalmaz!

Hűtve tárolandó!

0197

Gyártó: ScheBo Biotech AG/ Germany

Ezek is érdekelhetik...